Stormberg
Published in

Stormberg

Ny visuell identitet for Skeive Sørlandsdager Kristiansand

I Stormbergs visuelle kommunikasjonsteam er vi for tiden 4 grafiske designere som vanligvis produserer alt av grafisk materiell for Stormberg. Som en ny og alternativ samarbeidsform har vi laget grafisk profil og logo for Skeive Sørlandsdager Kristiansand, se den her!

I Stormberg ønsker vi et åpent, mangfoldig og inkluderende samfunn der det er plass til alle — et fargerikt fellesskap. Derfor har vi blant annet hatt et mangeårig samarbeid med Skeive Sørlandsdager Kristiansand, som står for og arrangerer pride-feiringen i Sørlandets hovedstad, hvor vi også har vårt Servicekontor.

I løpet av årene har vi samarbeidet på flere måter, men i år hadde Roy Hægeland og resten av styret i SSD et ønske om å oppdatere sin visuelle identitet og logo. Vi på «Grafisk» var alle enige om at det kunne være gøy å få bryne seg på en slik oppgave, og sa oss mer enn villige til å hjelpe.

Den kreative prosessen
Da jeg først ble informert om utfordringen, hvor målet var å modernisere og utvikle SSDs visuelle identitet, kjente jeg det begynte å klø i fingrene. Som grafisk designer skal man ha et øye for detaljer, skape mening og historie, kunne se for seg løsninger og attpåtil sette det til livet. Det fikk jeg smakt litt ekstra på under dette prosjektet.

I starten av prosessen bidro vi alle med idéer frem til vi spisset oss inn til den retningen Roy og styret i SSD likte best.

«Sjøstjernene» ble først en tanke etter et par timer med drodling, google-søk og research i forskningsartikler på nett.

Illustrator arbeidsfil; Det ser kanskje kaotisk ut? Tvert imot. Grupperinger, lag og fargekoder preger arbeidsfila og gir en god arbeidsflyt.

«Hva kan gjenspeile både kjærlighet, respekt, likeverd OG sørlandet på en og samme gang?». Det var ikke før jeg rakk å klø meg i hodet, at jeg kom over artikkelen som fortalte om sjøstjernens hyrdestunder og deres likegyldighet til partnerens kjønn. Eureka!

Sjøstjernen er en av havets bisexuelle skapninger. I følge forskere kan sjøstjernen hverken sende ut eller motta signaler som forteller dem kjønnet til en annen sjøstjerne. De rekker rett og slett ut sin “parringsarm” til nærmeste kjære når de er klare for hyrdestund.

Dermed gikk det raskt fra en ide med en relevant bakgrunn, til skissering og utarbeiding av logoen. Selve Sørlands-elementet var en viktig del som vi ønsket å implementere enda sterkere i det visuelle, utover at logoen er av to sjøstjerner. Løsningen ble å gjenspeile bølgenes dans i havet i logoens pride-farger.

Fullverdig logo; Sjøstjernene skal bli Sørlandets symbol på likeverd, respekt og kjærlighet

Nå sitter jeg her, drøyt 2 måneder senere og kunne ikke vært mer fornøyd med samarbeidet vi har hatt med Skeive Sørlandsdager, og håper det blir mulighet for lignende oppgaver også med andre samarbeidspartnere.

Vi er så stolte over at vi er en av hovedsponsorene for årets pride-feiring i Kristiansand. Nå gledes det til uke 34 når den virkelige feiringen vil foregå — i år dekorert i visuelle elementer designet av Stormberg.

Husk å feire kjærligheten! Happy pride!

Dette sier Roy Hægeland, sponsoransvarlig i SSD, om samarbeidet:

“Vi i Skeive Sørlandsdager baserer oss kun på frivillighet. Det å kunne
ha aktører slik som Stormberg er vi evige takknemlige for. Samarbeidet
med Stormberg som strekker seg langt for å kunne gi oss akkurat det
utrykket vi ønsker er bare helt fantastisk! De vakre sjøstjernene vi har
fått som logo med dens symbolikk er bare midt i blinken! I disse kjipe
tider går vi inn i gjenåpningen med nytt utrykk og håper på en stor
folkefest i Kristiansand sentrum den 28. august!”

Ønsker du mer informasjon om Skeive Sørlandsdager? Klikk her for å besøke deres Facebook-side.

--

--

På Stormbergbloggen treffer du Stormbergmedarbeidere og våre samarbeidspartnere. Du kan lese om vårt samfunnsengasjement, få nyheter og informasjon om produkter, samt se hva som foregår på innsiden av Stormberg.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store