Lumea Repetentilor

Paul Florea
4 min readJan 21, 2024

--

A sosit momentul, a venit vremea să te hotărăști.

Ce alegi? În ce fel de lume vrei să trăiești?

Viitorul plutește deasupra omenirii așteptând semnalul care să indice ce veșminte să îmbrace. Imaginează-ți viitorul ca fiind un om care se pregătește să iasă în lume și încă nu este hotărât cu ce haine să se îmbrace.

Cu fiecare acțiune a omului viitorul își mai pregătește câte o haină, câte o piesă din costum, și o îmbracă ușor, aproape insesizabil, o așterne peste omenire.

Sunt din ce în ce mai mulți cei care simt momentele în care viitorul mai pune câte o haină pe el și capătă o nouă formă în care omenirea se afundă imediat. Din ce în ce mai mulți, dar parcă nu de ajuns, nu de ajuns pentru a schimba un viitor care în momentul de față poartă haine învechite, prăfuite, haine rupte și pline de sânge ca urmare a numeroaselor conflicte violente prin care omenirea încă mai trece.

Dacă viitorul nu își va schimba ținuta ponosită omenirea este condamnată să retrăiască dramele din trecut, de data asta mult mai intens, pentru că omul prin acțiunile lui a ales ca suferința extremă să fie motorul adevăratei schimbări.

Cât timp omul alege să facă lucrurile ca înainte, să facă totul așa cum a fost învățat de către o lume care nu a reușit încă să-și cunoască adevărata natură, cât timp omul alege siguranța în locul originalității și a creativității, cât timp omul nu știe să fie om, cat timp omul nu se centrează în inimă, viitorul nu are cum să-și schimbe hainele.

Fără claritatea rezultată din centrarea în inimă omul va continua să aleagă progresul tehnologic și va desconsidera progresul spiritual, care este de fapt adevăratul progres al unei specii. Descoperirea si maturizarea sufletului reprezintă adevăratul progres.

Viața aici este o școală, o școală pe care însă prea puțini reușesc să o termine. Este o școală plină de repetenți care refuză să ia totul de la început și insistă să meargă înainte prin forță și viclenie, deși nu au trecut nici măcar de prima etapă a descoperirii propriului suflet.

Repetentii sunt atât de numeroși în lumea asta încât au luat-o cu asalt, încât au confiscat-o în totalitate. Repetentul este acum directorul școlii și singurul lui scop este de a crea reguli peste reguli doar pentru a îi împiedica pe ceilalți să termine școala, pentru a împiedica revenirea la normalitate și pierderea poziției obținute prin minciuni, amenințări și violențe.

Repetentul este acea creatură chinuită care are sufletul acoperit, îngropat. Creatura este repetentă la școala sufletului, dar în această lume întoarsă pe dos poate sa fie intelectual, om politic, jurnalist, actor, sportiv, general în armată, judecător și tot așa. Repetentii au reușit să întoarcă întreaga lume pe dos astfel încât noul mediu să se plieze perfect cu lipsa lor de suflet. Astfel este foarte probabil ca în această lume repetentul să ocupe o funcție importantă sau să fie o persoană publică.

Fiindcă repetentul nu și-a descoperit sufletul el nu și-a imblanzit niciodată mintea. El are o minte salbatica, o minte aglomerata, îmbâcsită și tot ce iese dintr-o astfel de minte pur și simplu sufocă viața din jur. Astfel omenirea este acum înăbușită în birocrație, îngropată în hârtii și rapoarte pe care nu le va citi nimeni vreodată.

Nu va exista niciodată schimbare reală alegând extrema în loc de centru sau dreapta în loc de stânga. Singura schimbare reală va apărea doar prin centrarea omului în inimă, doar prin acțiuni venite dintr-o armonie perfectă inima — minte.

Anul 2024 este un an important pentru întreaga omenire, poate chiar decisiv în anumite aspecte, printre care și acela al continuării ocupării funcției de director al școlii de către repetenți.

Din punct de vedere politic 2024 va fi un an fără precedent în istorie. Aproape 50% din populatia lumii va merge la urne. Vor avea loc alegeri în numeroase țări, printre care și Statele Unite, Rusia, India, Anglia, și bineînțeles miezul, România.

În lumea construită de repetenți omul este din ce în ce mai nemulțumit, mai agitat, mai tulburat, mai depărtat de tot ceea ce înseamnă viața și rupt de propria energie. Omul este acum victima gândurilor primitive.

Omul de abia așteaptă să-și verse năduful iar un an cu o asemenea însemnătate pare să fie ocazia perfectă, asta dacă se va mai ajunge până acolo încât să se mai țină alegeri anul acesta..

Deja protestele sunt la ordinea zilei în multe țări din Europa, inclusiv în România. Adevărul este însă că un protest nu poate aduce o schimbare reală atât timp cât omul care protestează nu o face din spațiul inimii, nu o face dintr-o înțelegere a vieții și din uniune cu aceasta. Problema este că un astfel de un om nu ar mai protesta, poate doar ar aduce soluții pentru o altfel de lume în care repetenții nu ar mai avea loc, o lume plină de suflete descoperite, suflete libere. Dar deocamdată nu există urechi să audă și ochi să vadă astfel de soluții, deocamdată omul nu poate vedea dincolo de propria înverșunare. Nu poți clădi nimic nou pe aceeași structură veche.

Viitorul nu așteaptă pe nimeni. Fiecare acțiune întreprinsă de un singur om apropie întreaga omenire de un anumit viitor colectiv.

Tu ce alegi? Cum vrei sa fie îmbrăcat viitorul? Cu aceleași haine rupte și pline de sânge? Sau în straie de sărbătoare care să celebreze viața în toată splendoarea ei?

Atât timp cât alegi să faci totul ca înainte, deși intuiția iți spune altceva, alegi de fapt hainele pline de sânge, alegi să perpetuezi un trecut care îngroapă suflete, inclusiv pe al tău, fiindcă orice acțiune împotriva adevăratei intuiții este o îngropare a sufletului.

--

--